18.10.2024. 9:07
1
Bandić potvrdio: Ako kandidat za gradonačelnika bude Kapidžić, mi ćemo ga podržati
Još se čekaju komplatni rezultati lokalnih izbora, nakon kojih će biti jasno koja grupacija stranaka će imati dovoljan broj mandata u Gradskom vijeću da može izabrati budućeg gradonačelnika Sarajeva.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić, rekao je nedavno da postoji dogovor u okviru stranaka SBiH, DF i SDA da SDA da gradonačenika Sarajeva, a čije ime treba biti usaglašeno između ovih stranaka.

"Jedino ime koje smo usaglasili je Faruk Kapidžić", rekao je.

Gostujući u Jutarnjem programu BHT-a, zastupnik SBiH-a u Skupštini KS i kandidat za načelnika Novog Grada, Muamer Bandić komentarisao je ovu mogućnost te potvrdio da bi SBiH dala podršku ukoliko kandidat bude upravo Kapidžić.

"Ukoliko je gospodin Kapidžić kandidat za gradonačelnika, mi ćemo ga podržati", rekao je Bandić.

Napominjemo, nakon što bude konstituisano, Gradsko vijeće Grada Sarajeva bira gradonačelnika Sarajeva.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva se sastoji od 28 vijećnika. Svako općinsko vijeće općina koje čine Grad Sarajevo bira po sedam delegata u Gradsko vijeće iz reda općinskih vijećnika. Bošnjacima, Hrvatima i Srbima, pojedinačno bit će garantiran minimum 20 posto mjesta u Gradskom vijeću, a grupi ostalih najmanje dva mjesta.

(Erna H.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.