31.8.2016. 18:52
0
Uhapšen zbog lažnog predstavljanja kao Sergej Trifunović
Policija je uhapsila F.J. (23) iz Šapca zbog sumnje da se lažno predstavljao kao glumac Sergej Trifunović i tako oštetio građane koji su uplatili sredstva misleći da uplaćuju na račun njegove fondacije.

On se tereti da se, u periodu od februara ove godine do trenutka hapšenja, lažno predstavljao kao Trifunović koristeći više lažnih profila na društvenoj mreži Facebook, prenosi N1.

Time je dovodio u zabludu oštećene građane da uplaćuju novčana sredstva na račun fondacije za pomoć koju posjeduje Sergej Trifunović, a zapravo se radilo o računima koje je osumnjičeni otvorio kako bi preuzimao protivpravno stečeni novac.

Do sada je identifikovana jedna oštećena osoba koja je uplatila ukupno 345.000 dinara, a u toku su provjere u vezi drugih potencijalno oštećenih osoba koje su novac uplatile osumnjičenom F.J., navodi se u saopštenju policije, prenosi N1.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

(Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.