23.4.2024. 8:32
0
Frenkie najavio svoj deseti album 'Manifest'
Bosanskohercegovački reper Adnan Hamidović Frenkie je u nedjelju najavio svoj novi, jubilarni deseti album.

Nakon što je prošle godine napravio izlet u reggae vode, njegov novi materijal je povratak prepoznatljivom hip hop zvuku. Album nosi naziv „Manifest“ i sadrži jedanaest sirovih hip hop pjesama.

„Izgleda da me inspiracija prati ovih zadnjih mjeseci. Nove pjesme su nastale odmah nakon „Dunye“ i baš sam ponosan kako album zvuči. Okupio sam vrhunske producente, a s nekima radim po prvi put što ovaj album čini posebnim. Tu je naravno i moj brat Indigo koji je radio miks i master, kao i prvi single „Identitet“ koji ćete čuti dan prije izlaska albuma. Kada su u pitanju teme, ima dosta refleksije, unutarnjih dilema i promišljanja, jugonostalgije, komentara na današnji hip hop, socijalnih tema, i stvarno mislim da ovi tekstovi zrače jednu novu dozu zrelosti. Vidjet ćemo kako će to publika ocijeniti“, poručio je Frenkie.

Album „Manifest“ izlazi 3.5. i bit će dostupan na svim streaming servisima.

(Ajdin B.)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.