11.6.2023. 18:46
0
Merlin: "Kada radite ovako nešto, nemoguće je razmišljati o mirovini, tako da mislim da ću ja umrijeti na bini"
FOTO: SB
Dino Merlin u intervjuu je otkrio nešto više o svojoj supruzi koju vješto skriva od javnosti, a otkrio je i kada će otići u mirovinu.

Bosanskohercegovački pjevač Dino Merlin u intervjuu za crnogorsku E televiziju pričao je o svojoj supruzi Ameli, a otkrio je i misli li otići u skoru mirovinu.

Dino je sa svojom suprugom Amelom Dervišhalidović u sretnom braku od svoje 17. godine, a u sretnom su braku osim Naide dobili i sina Hamzu. Dok se on uspješno bavi menadžmentom i politologijom i dio je tima svoga oca te mu uvelike pomaže gdje god može, Naida je završila postdiplomski studij informatike na Oxfordu i ima uspješnu međunarodnu karijeru.

Svoju suprugu Dino vrlo rijetko pokazuje u javnosti, a sada je otkrio i jedan detalj iz njezina života te kako on utječe na njega.

“Najviše volim da moju ljubav ne boli glava. Ona ima migrene, vrlo često je boli glava. Kada provirim u njenu sobu i vidim da je boli glava, taj dan nije počeo lijepo”, rekao je Dino.

Na početku veze nije im bilo lako jer Amelini roditelji nisu htjeli da budu zajedno. Razlog tome bilo je Dinino siromaštvo, dok je Amela bila članica ugledne obitelji i studentica arhitekture. Ostala je uz Dinu i na počecima njegove glazbene karijere, kada nije zarađivao ni blizu koliko danas zarađuje, štoviše znao se vraćati kući s turneja bez novčića.

“Borili smo se, krili, ali nitko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo”, rekao je jednom prilikom.

Dino ima 60 godina, ali ova brojka ne sprječava ga da prati trendove, i u modi i u glazbi, a otkrio je i planira li uskoro ići u mirovinu.

“Znate one dane kada se umorite i kada vam je dosta svega, svi imamo loše dane, onda pomislim, ‘Ma što će mi sve ovo? Možda bi bilo dobro odmarati se malo, ploviti i okopavati vrt’. Ali, kada radite ovako nešto, nemoguće je razmišljati o mirovini, tako da mislim da ću ja umrijeti na bini. Nisam siguran da mogu ikada napustiti gitaru, pjesmu i taj osjećaj izlaska na binu i podjelu tih emocija”, priznao je.

A mi ćemo, nasreću, još dugo uživati u njegovim najvećim hitovima poput pjesama ”Kad si rekla da me voliš”, ”Deset mlađa”, ”Krive karte” i ”Moj je život Švicarska”, navodi Dnevnik.hr. 



(A.R.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.