28.7.2023. 11:43
6
Iako može prstom birati gdje će živjeti: Pogledajte kako izgleda kuća Dine Merlina u sarajevskom naselju Alifakovac
Telegraf
Telegraf
Telegraf
Iako može prstom da bira i gdje će živjeti i kakvu će vilu imati, Dino Merlin i dalje ne mjenja svoju staru adresu.

Čuveni pjevač živi u jednom od najstarijih naselja u Sarajevu - Alifakovac, u kući za koju bi malo ko rekao da je u vlasništvu zvijezde njegovog kalibra.

Ušuškana među desetinama drugih domova, u šiblju, Merlinova kuća nije ni pretjerano velika, niti pretjerano luksuzna. Ljudi imali samo riječi hvale o višedecenijskom komšiji.

"Čovjek može biti jednako sretan i u Minhenu i u Melburnu i u Bugojnu. Sreću nužno ne donosi mjesto boravka, a bogme ni bankovni račun. To je tajni sastojak života",  kazao je Merlin u jednom intervjuu.

Tada je istakao i kakav je u svoja četiri zida.

"Nerazdvojiv od onoga što sam na pozornici. Siguran, nesiguran, lomljiv i nesalomljiv. Kad pročitam ili čujem frazu da čovjek treba da "bude svoj", ne znam tačno šta to znači, jer ja ne znam ništa drugo nego da budem svoj", istakao je Merlin.

Podsjetimo, Dino je 2018. godine doživio neprijatnost, kada su mu dvojica migranata provalila u kuću.

Migranti su u Merlinovu kuću provalili preko prozora, ne obazirući se na video nadzor postavljen na objektu. Čim su ušli, oglasio se alarm, pa dvojica lopova ipak nisu uspjeli ništa da ukradu.

Fotografije kuće Dine Merlina možete pogledati u galeriji.

(Ajdin B.)

6
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.