14.10.2023. 18:18
0
Tom Hardy nije dobio ulogu zbog izgleda
FOTO: Getty images
Iako Toma Hardya obično gledamo u ulogama negativaca i kriminalaca, glumca su na početku karijere privlačile znatno drugačije uloge.

Tokom intervjua za Telegraph, glumac je otkrio da je htio da glumi gospodina Darcya u “Ponosu i predrasudama” 2005. godine, ali su direktori kastinga smatrali da nije dovoljno atraktivan.

Stacey Snider, bivša izvršna direktorica studija Universal Pictures, Hardyu je nakon audicije rekla da on jednostavno nije dobar izbor za Darcya.

-Dragi, svaka žena ima zamisao ko bi trebalo da bude Darsi i to jednostavno nisi ti - poručila mu je tada Snider, a glumac je to teško prihvatio.

-To me je jako, jako pogodilo - prisjetio se Hardy.

-Nosio sam plavu košulju, farmerice i plavi sako i dao sam sve od sebe pokušavajući da imitiram Hjua Granta. I onda sam morao da se vratim igranju uloga klinaca s krivim zubima i krivim nogama.

Uloga gospodina Darcya u filmskoj adaptaciji najpoznatijeg romana Jane Austen je otišla tada relativno nepoznatom Matthewu Macfadyenu, dok je ulogu Elizabeth Bennet dobila Keira Knightley. Film je na 78. dodjeli Oskara dobio čak četiri nominacije za prestižnu nagradu, među kojima je bila i ona za najbolju glavnu glumicu koja je otišla 20-godišnjoj Knightley.

Gubitak ove uloge je imao značajan uticaj na Hardyevu karijeru jer je tada odlučio kako se više neće fokusirati na romantične filmove.

-Očgledno je da nisam romantični junak, tako da se neću fokusirati na nešto što jednostavno ne mogu da budem. Volim da glumim ljude koji imaju veliki raspon, koji u sebi imaju nešto tame i nešto svjetla - rekla je zvijezda serije “Birmingemska banda” tokom intervjua za LA Times.

(Elmedina H.)

Tom Hardy
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.