2.8.2023. 12:44
0
SFF: 35 svjetskih i četiri internacionalne premijere u BH Film programu
FOTO: SFF
Ovogodišnji program BH Film, čiji je nosilac Udruženje filmskih radnika u Federaciji Bosne i Hercegovine, u svom sedamnaestom izdanju donosi 64 naslova.

Ove godine, u okviru 29. Sarajevo Film Festivala u sklopu programa bit će prikazano: osam dugometražnih igranih filmova, jedan omnibus, 14 dugometražnih dokumentarnih filmova, 30 kratkih igranih i dokumentarnih filmova i 11 studentskih filmova, saopćila je Press služba Festivala.

Okosnicu programa već dvanaestu godinu zaredom čini studentski takmičarski program koji okuplja filmove studenata bosanskohercegovačkih filmskih akademija i fakulteta.

Ove godine, za tri zvanične nagrade (Najbolji studentski film, Specijalno priznanje žirija i Specijalna pomen), takmiči se 11 filmova studenata Akademije umjetnosti iz Banje Luke, Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, Sarajevo Film Academy, Fakulteta dramskih i filmskih umjetnosti iz Bijeljine te Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega.

O tome koji su najbolji bosanskohercegovački studentski filmovi odlučit će kostimografkinja Lena Samardžić, reditelj Alen Šimić i dramaturg i scenarist Dario Bevanda.

Ovogodišnji program će predstaviti 35 svjetskih, 4 međunarodne i tri regionalne premijere.

BH Film je program koji za cilj ima promociju bosanskohercegovačkog filma, a svake godine se dokazuje kao važna i neizostavna platforma za bh. autore bez obzira gdje žive i rade.

29. Sarajevo Film Festival bit će održan od 11. do 18. augusta 2023. godine.

(Erna H.)

SFF
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.