24.4.2024. 13:21
0
Nakon nesreće u Srebreniku: Dva pripadnika EUFOR-a zadržana u bolnici
Nakon što su u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Srebreniku povrijeđena tri vojnika EUFOR-a, smješteni su u UKC Tuzla, nakon pregleda jedan pacijent je pušten na ambulantno liječenje, dok su dvojica zadržani na bolničkom liječenju, potvrđeno je iz UKC Tuzla.

- Nakon pregleda i obrade od strane ljekara Klinike za hirurgiju jedan pacijent je otpušten na ambulantno liječenje, dok su dva zadržana u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla na opservaciji. Pacijentica inicijala G. C. (2005. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitalizirana je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije zbog kontuzija u prijedjelu glave i tijela. Pacijentica je hemodinamski i respiratorno stabilna, zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba. Pacijent inicijala M. F. (1997. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitaliziran je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije, uključena je ordinirajuća medikamentozna i infuziona terapija. Pacijent hemodinamski i respiratorno stabilan zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba, naveli su iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Podsjećamo, saobraćajna nesreća se dogodila u neposrednoj blizini tunela Drenik, a još uvijek nije poznato nakon čega je vozač terenskog vojnog vozila koje pripada EUFOR-u izgubio kontrolu nad njim, sletjevši s ceste.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.