14.6.2023. 19:17
0
Novi detalji: Oružje koje je koristio dječak tretira se kao nelegalno posjedovanje
FOTO: N1
Nakon napada na nastavnika engleskog jezika u školi u Lukavcu od strane učenika te škole, prenosi N1 nove detalje o tragičnom događaju.

Kako smo mogli čuti od ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona Hajrudina Mehanovića, pištolj je posjedovao djed i imao je dozvolu za njega. No djed je umro prije dvije godine, a pištolj je morao predati policiji neko ko već živi u toj kući, ali to nije učinio time se tretira kao nelegalno posjedovanje.

Podsjetimo, napad u školi na nastavnika engleskog jezika se dogodio danas. Krimininalistička obrada je još u toku, a prema novim informacijama koje su takođe nezvanične još jedan učenik je učestvovao u samom planiranju napada. Nezvanično riječ je o prijatelju napadača koji je također bio problematičan tokom školovanja. Oni su zajedno, kao čin osvete zbog izbacivanja iz škole planirali pucnjavu.

Maloljetni napadač upućen je na Kliniku za psihijatriju.

Ranjeni nastavnik još je životno ugrožen ali mu je stanje stabilnije saopšteno je ranije iz UKC Tuzla.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.