7.1.2024. 11:40
0
Opljačkana benzinska pumpa u sarajevskom naselju Rajlovac
Policija je sinoć privela jednu osobu zbog paljenja vatrometa, a skoro u isto vrijeme prijavljena je i oružana pljačka pumpe u ulici Safeta Zajke.

Dana 6. januara .2024. godine u 22:30 sati, policijski službenici PS Hadžići lišili su slobode osobu čiji su inicijali H. E., roden 1983. godine iz Hadžića, a u vezi izvršenog prekršaja iz člana 8. ZJRM-a Kantona Sarajevo. Taj član se odnosi na korištenje bakljada, vatrometa i sličnih priredbi.

O navedenom je obaviješten dežurni sudija Općinskog suda u Sarajevu, uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U kasnim večernjim satima (u 22:55 sati), nepoznata osoba je uz prijetnju pištolja opljačkala benzinsku pumpu "Hifa-petrol" u ulici Safeta Zajke bb, općina Novi grad. Otuđena je određena količina novca i cigareta. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uvidaj je izvršila uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju i pronalasku izvršioca opisanog krivičnog djela.

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su 14 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 547 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 66 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 29 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, tri motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana vozila.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.