15.9.2018. 15:45
0
Gosti VIVA film festivala uživali u znamenitostima Sarajeva
U okviru VIVA film festivala za danas su u svim festivalskim centrima predviđene projekcije u kategoriji bh. omladinski film, a večeras će Art kinu Kriterion u Sarajevu biti održana ceremonija zatvaranja festivala i dodela nagrada u svim kategorijama.

Treći dan Viva film festivala bile su projekcije filmova iz kategorije religijski dokumentarni film. Premijerno je prikazan i kratki dokumentarni film o mladom bh. skulptoru Adisu Lukaču, "Roses From Ashes" u režiji Onura Köka. Film je već imao premijere širom svijeta i dobio značajna priznanja.

Dok su gosti na projekcijama uživali u filmovima, učesnici festivala su u obišli Sarajevo. Tradicionalno, obilazak je počeo ispred Vijećnice, nakon čega su se nastavile redati znamenitosti našeg glavnog grada - Principov most, Baščaršija, Begova džamija, Katedrala Srca Isusova, Saborna crkva, Jevrejski muzej i Vječna vatra. Uživali su u kulturno-historijskim znamenitostima, divili su se spoju kultura, religija i epoha kojima odiše Sarajevo, te vidjeli tradicionalne bosanske zanate i gastronomsku ponudu, saopćeno je iz VIVA festival Press tima.

(Fena/Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.