13.8.2021. 14:45
0
Otvaranje SFF-a pratite uživo putem BHT1, večeras od 19:30 sati
U programu BHT1 večeras od 19,30 sati gledajte “U susret 27. Sarajevo film festivalu”, s pozorišnog trga Susan Sontag. Uživo sa Crvenog tepiha, gledatelje BHT1 pozdravit će Mediha Adrović i Maja Čengić.

Očekujemo goste na crvenom tepihu, a u razgovoru sa Medihom i Majom, između ostalih trebali bi biti MIRSAD PURIVATRA, direktor Sarajevo Film festivala, DANIS TANOVIĆ, reditelj, AMRA BAKŠIĆ ČAMO, producentica, BRANKO ĐURIĆ, glumac, te njemački reditelj Wim Wenders, čovjek impozantne karijere.


Wenders se u Sarajevo vraća nakon 10 godina. Prisjetit ćemo se u razgovoru sa Wandersom njegovog revolucionarnog 3D filmskog ostvarenja PINA, dugometražni dokumentarni omaž legendarnoj koreografkinji Pini Bauch, koji je nominovan  za Oscara, a prikazan je na SFF-u. Wendersu će biti dodjeljeno Počasno Srce Sarajeva, za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. 

Po završetku televizijskog prijenosa sa Crvenog tepiha i razgovora s gostima, BHT1 prikazuje trailere Takmičarskog programa za igrani film, od kojih se za nagrade Srce Sarajeva takmiči devet ostvarenja, nakon čega će gledatelji BHT1 moći pratiti ceremoniju otvaranja 27. Sarajevo film festivala iz Narodnog pozorišta Sarajevo.


Večerašnji  čin otvaranja SFF-a  bit će upotpunjen premijerom dva bh. filma. Filmom Danisa Tanovića "Deset u pola" koji će biti prikazan u okviru programa Open Air i omnibusom "Pisma s krajevasvijeta" filmskog kolektiva Bistrik7, međunarodne grupe reditelja sarajevske klase kultnog reditelja Bele Tarra, koji će biti prikazan u kinu Vatrogasac. 

Već trienaest godina BHRT i SFF sarađuju u okviru projekta - 7. i 8. umjetnost zajedno, te će i ove godine gledateljima BHT1 i slušateljima BHR1 ponuditi sve najzanimljivije događaje sa SFF-a.


(Amer Mujezinović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.