13.4.2023. 10:55
0
Otvorene prijave za TV serije za nagrade Srce Sarajeva
FOTO: Strukovni žiri odlučuje o nagradama. SFF
Otvorene su aplikacije za prijavu TV serija za nagrade Srce Sarajeva 29. Sarajevo Film Festivala. Prijave su otvorene do 5. maja 2023., a prijava je besplatna.

Pravo prijave imaju dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova* i Slovenije, premijerno prikazane u periodu od 1. aprila 2022. do 30. aprila 2023. godine.

Serije za program Sarajevo Film Festivala prijavljuje producent/vlasnik prava, a za mogućnost nominacije za nagrade potrebno je prijaviti sve epizode serije.

O nominacijama i nagradama odlučuje Strukovni žiri, sastavljen od više od 450 filmskih profesionalaca iz regije.

Nagrade će biti dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se 8 nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se 5 nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Sarajevo Film Festival nagrade Srce Sarajeva za TV serije je uspostavio 2021. godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana.

Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 29. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava od 11. do 18. avgusta.


(A.R.)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.