Ibričić o Mirviću: Fascinantno je koliko novca ulaže, ali nije čovjek iz fudbala. Okružen je ljudima koji imaju sopstvene interese
Nekadašnji sportski direktor Sarajeva i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić u razgovoru za Nogomaniju je govorio i o FK Sarajevo.
Prvo je govorio o tome zašto je otišao iz Domžala.
- Bio sam sportski direktor Domžala, imao sam slobodne ruke, išlo nam je dobro, uživao sam. Kada su stvari krenule da idu na bolje, drugi su htjeli da se uključe, što ja nisam dozvolio. Autonomija je ključna u fudbalu. Prije početka druge sezone, problemi su počeli da se gomilaju. Dobili smo ponudu iz Sarajeva, jednog od najvećih klubova u regionu i Simon i ja smo prihvatili, rekao je Senijad Ibričić za Nogomaniju.
Potom je dobio pitanje zašto je tako brzo otišao iz Sarajeva.
- Sarajevo ima najviše novca u Bosni i Hercegovini posljednjih godina, ali nisu uspješni, četvrti su svake godine. Ako nema harmonije u klubu, teško je napraviti bilo šta. Sigurno ne pomaže ni ni to što predsjednik nije u Sarajevu. Fascinantno je koliko novca ulaže u klub, ali nije čovjek iz fudbala, i okružen je ljudima koji imaju svoje sopstvene interese. Sada svi hrle u Sarajevo, treneri, agenti i ostali. Lično, smatram da je ispravno da krenu putem kojim su išle Domžale. Mlad tim, pravljanje tima, rast i dalje.