14.10.2015. 12:10
0
UEFA potvrdila: BiH među nosiocima u žrijebu baraža
Ono što je ranije najavljivano potvrdila je i Evropska fudbalska federacija (UEFA) koja je objavila nosioce za žrijeb parova baraža među kojima je i BiH.
Osim bh. reprezentacije u grupi nosioca su još Ukrajina, Švedska i Mađarska. Stoga su njihovi eventualni protivnici u baražu Danska, Republika Irska, Norveška i Slovenija, javlja Anadolu Agency (AA).

Nosioci su određeni na osnovu UEFA-ine liste koeficijenata nacionalnih timova na kojoj je BiH na 13. mjestu i najbolje je rangirana od svih selekcija u doigravanju. Žrijeb parova baraža održaće se 18. oktobra u Nyonu sa početkom u 11:20 sati. Za reprezentaciju BiH biće to drugi nastup u baražu za Evropsko prvenstvo, a treći ukupno, jer je jednom igrala u razigravanju za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

U oba prethodna baraža protivnik "Zmajevima" bio je Portugal koji je u oba navrata slavio. Posljednji put bilo je to u borbi za EURO 2012 u Ukrajini i Poljskoj. Tada Cristiano Ronaldo i društvo nisu imali milosti prema izabranicima tadašnjeg selektora Safeta Sušića. Nakon 0:0 na zeničkom "Bilinom polju" u Lisabonu je BiH pretrpjela pravi debakl. Portugal je slavio sa 6:2 i domogao se Evropskog prvenstva.

Prethodno u baražu za Mundijal 2010. pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića bh. tim je mnogo teže "prodao svoju kožu". Iako su Portugalci slavili u obje utakmice, bilo je to tijesno sa po 1:0.

Sada je pred igračima selektora Mehmeda Baždarevića treća sreća, mada će dosta toga zavisiti od žrijeba. No, jasno je da "Zmajevi" imaju priliku da se kroz baraž prvi put u istoriji plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Žrijeb grupa za EURO 2016 u Francuskoj biće održan 12. decembra u Parizu.

(Anadolija)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.