13.4.2016. 13:51
0
Večeras odgođeni istanbulski derbi Galatasaray - Fenerbahce
Vječiti derbi turskog fudbala između Galatasaraya i Fenerbahcea, koji je bio na rasporedu 20. marta i odgođen zbog sigurnosnih razloga, biće odigran večeras na stadionu Turk Telekom Arena

Vječiti derbi turskog fudbala između Galatasaraya i Fenerbahcea, koji je bio na rasporedu 20. marta i odgođen zbog sigurnosnih razloga, biće odigran večeras na stadionu Turk Telekom Arena, javlja Anadolu Agency (AA).

Za utakmicu koja je trebala da se igra 20. marta, policija i fudbalski savez najprije su donijeli odluku da se meč igra pred praznim tribinama, a potom je donesena odluka da se meč igra u drugom terminu.

Zvaničnici Turske fudbalske federacije (TFF) i čelnici Galatasaraya i Fenerbahcea kasnije održali su sastanak na kojem je donesena odluka da se utakmica odigra danas, 13. aprila.

Galatasaray i Fenerbahce tako će večeras odmjeriti snage po 382. put. Dosadašnja statistika pokazuje da je Fenerbahce u derbiju slavio 144 puta, Galatasaray 122 puta, dok je 115 utakmica odigrano neriješeno.

Utakmica se igra u 18.30 sati.

Galatasaray se trenutno nalazi na sedmom mjestu Spor Toto Super Lige sa osvojenih 40 bodova, dok je Fenerbahce trenutno drugoplasirani sa 60, šest manje od lidera Besiktasa. 

 
(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.