20.11.2016. 16:52
0
Pojačane mjere sigurnosti u Istanbulu pred vječiti derbi Fenerbahcea i Galatasaraya
Meč počinje u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 18 sati po srednjoevropskom, a turska policija provodi pojačane mjere kontrole na više punktova koje navijači moraju proći kako bi došli na tribine stadiona “Ulker“

ISTANBUL (AA) – U okviru 11. kola turske fudbalske Spor Toto Super lige večeras će u Istanbulu snage odmjeriti vječiti rivali Fenerbahce i Galatasaray, a turske snage sigurnosti poduzele su pojačane mjere sigurnosti u i oko stadiona “Ulker“, javlja Anadolu Agency (AA).

Ured za sigurnost sporta u Istanbulu ranije je donio odluku o ukidanju zabrane dolaska gostujućih navijača na istanbulske derbije, pa tribine stadiona nakon pet godina neće biti obojene bojama samo ekipe domaćina, već i gostujućeg kluba.

Hiljade navijača Galatasaraya prisižu na stadion “Ulker“ kako bi nakon pet godina na “vrućem“ rivalskom terenu bodrili svoj tim, no svakako da će navijači domaćeg Fenerbahcea biti brojčano dominantniji na tribinama.


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.