5.4.2017. 19:44
1
Janjoš: Vraćamo se u borbu za trofeje
Nogometaši Sarajeva na Tušnju su slavili važnu pobjedu protiv Slobode (2:0) u borbi za prvaka Bosne i Hercegovine.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš na press konferenciji kazao je da je njegov tim izvukao pouke iz prošlog poraza od istog protivnika prije tri sedmice, u zadnjem kolu Premijer lige.

- Pristupili smo utakmici drugačije. Odigrali smo dobru utakmicu i bili tim koji je bio puno kvalitetniji. Čestitam momcima na pobjedi, a Slobodi na korektnoj igri. Ova pobjeda će nam mnogo značiti za nastavak sezone. Vraćamo se u borbu za trofeje. Planirali smo da ove sezone izađemo na evropsku scenu. Danas smo napravili veliki korak prema tome i sada možemo mirnije igrati u nastavku sezone - kazao je Janjoš.

Trener Slobode Vlado Jagodić kazao je da je Sarajevo zasluženo slavilo na Tušnju, a da  njegov tim nije bio na onom nivou na kojem je očekivao.

-  Nismo ispoštovali naše dogovore. Možda je to i zbog toga što je Sarajevo bilo dinamično i konkretno i što je imalo sigurnost. Drugi poraz u nizu u Ligi za prvaka je realan ako uzmemo u obzir sve što smo vidjeli. Sarajevo je iskoristilo naše slabosti i zasluženo slavilo. Možda je 1:0 realnije od 2:0, ali mi se okrećemo utakmici protiv Radnika - kazao je Jagodić.

(Fena/Alen Avdić) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.