5.7.2017. 14:28
1
Messi produžio ugovor s Barcelonom, sedmična plata prava "sitnica"
Dobitnik rekordnih petih "zlatih lopti" za najboljeg nogometaša svijeta Argentinac Lionel Messi produžio je ugovor sa španskim velikanom Barcelonom do 30. juna 2021. potvrđeno je u katalonskom klubu.

Po novom ugovoru Messi će sedmično zarađivati 570.000 eura.

Uz Cristiana Ronalda najbolji igrač današnjice potpisat će drugi najunosniji ugovor ikada, pošto prvo mjesto zauzima Carlos Tevez koji u Kini prima 700.000 eura sedmično.

Barcelona je objavila i novu otkupnu klauzulu koja će glasiti 300 miliona eura.

Argentinac je u Barcelonu došao sa 13 godina i čim se priključio prvom timu pokazao je raskošni talenat. Do sada je odigrao 585 utkamica za Barcelonu na kojim je postigao 510 golova.

S Barcelonom je osvojio 29 trofeja, od kojih devet titula, četiri Lige prvaka, pet trofeja Kupa kralja, po tri Superkupa Evrope i svjetska klupska prvenstva, kao i šest titula u Superkupu Španije.


(Fena/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.