10.2.2018. 20:01
0
Navijači Arsenala ogorčeni nakon poraza od Tottenhama: Moramo promijeniti Wengera, upravu, mentalitet, golmana, Bellerina, naše stopere i defanzivnog veznjaka
U prvoj utakmici 27. kola Premiershipa i u velikom londonskom derbiju, fudbaleri Tottenhama su pobijedili Arsenal sa 1:0.

Piše: Haris Ahbabović

Iako su Topnici u prošlom kolu odigrali sjajan meč protiv Evertona, danas su bili veoma loši, pa su Spursi zasluženo slavili.

Jedini gol na utakmici djelo je najboljeg golgetera lige, Harryja Kanea, koji je gol Arsenala pogodio u 49. minuti.

Navijači Arsenala su bili bijesni na svoje fudbalere nakon današnje predstave na Wembleyju, a bili su bijesni i na menadžera Topnika, Arsenea Wengera. 

"Alex Iwobi, prije nego što išta drugo kažem, mora da popravi svoje ponašanje i odnos prema navijačima. Jeste li vidjeli šta je danas napravio nakon utakmice? Kada su igrači došli do nas da nas pozdrave i da nam se zahvale što smo došli, on je pokazivao prstom prema nekome iz njegove porodice ili prijatelja i aludirao je na to 'Nazovi me, nazovi me'. Šta radiš? Stojiš pred navijačimaa, nakon poraza od Tottenhama, i tebe zanima da s nekim razgovaraš. Odj***!", rekao je DT za Arsenal Fan TV nakon utakmice  sa Spursima.

"Napad je najbolja odbrana. Odlični smo u napadu, ali to danas nismo realizovali. Nakon poluvremena smo bili još lošiji. Lacazette igra bez samopouzdanja, a za to je kriv samo Wenger. Imamo tako dobre igrače, ali nam je taktika opet loša. Jedini krivac za to je Arsene Wenger. Ne možemo da se branimo. Nismo kao Manchester United i ne znamo se braniti kao što to radi Mourinho. Nismo tim koji se brani. Želim titule, a jedini način da to uradimo je da promijenimo menadžera, upravu, mentalitet, da promijenimo golmana Cecha, da promijenimo Bellerina, naše stopere i defanzivnog veznjaka. Sve ostalo je uredu", rekao je DT.

Tottenham je sada treći sa 52 osvojena boda, dok je Arsenal i dalje šesti sa 45 poena i malim šansama da se domogne prve četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka naredne sezone.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.