22.6.2018. 19:01
0
Nigerija pobjedom protiv Islanda zakomplikovala stanje u grupi
U drugom kolu grupe D, Nigerija je na Volgograd Areni slavila protiv Islanda rezultatom 2:0.

Utakmice je bolje otvorio Island, koji su već u trećoj minuti imali šansu, kada je iz slobodnjaka zaprijetio Sigurdsson, da bi samo četiri minute kasnije isti igrač ponovo zaprijetio, no golman Uzoho je bio na visini zadatka. Imali su i Nigerijci pokoju šansu, no nije bilo promjene rezultata u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu kao da smo gledali drugu utakmicu. Nigerija je mnogo bolje igrala, a do pogotka su stigli već u 49. minuti. Strijelac je bio Musa, dok je asistenciju upisao Moses. Nastavili su Nigerijci sa ofanzivnom igrom, koja im se još jednom isplatila u 75. minuti, a strijelac je ponovo bio Musa. 

U 82. minuti, nakon VAR-a sudija je pokazao na bijelu tačku za Island, no Sigurdsson je loptu poslao preko gola. Do kraja je ostalo 2:0, što odgovara i Argentincima, koji sada imaju veće šanse za prolaz, nego što bi to bio slučaj da je pobijedio Island.




(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.