25.1.2019. 19:33
0
Sloboda u ponedjeljak igra s TOŠK-om
Nogometaši tuzlanske Slobode u srijedu su se vratili iz Međugorja i od tada nisu imali nijedan trening.

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić otputovao je u Švedsku odakle se vraća u nedjelju, a igračima je dao dva dana odmora. Prvi slijedeći trening zakazan je u subotu u 14 sati.

- Nalić se vraća u nedjelju, dok bi u ponedjeljak trebali odigrati pripremnu utakmicu s prvoligašem TOŠK-om iz Tešnja. Naravno ako teren bude pogodan za odigravanje utakmice, ali vjerujem da će biti očišćen, iako snijeg neprekidno pada - izjavio je za Fenu Nalićev pomoćnik Gradimir Crnogorac.

Tuzlaci su do sada odigrali tri pripremne utakmice, od kojih jednu u Tuzli (Zvijezda 2:3), drugu u Međugorju sa Željezničarom (1:2), te u Mostaru s Igmanom iz Konjica (4:0).

- U Međugorju nam vrijeme nije bilo naklonjeno, jer je samo jedan dan bilo sunčano, a sve ostale dane padala je kiša. Zbog toga je teren bio težak, ali i pored toga odradili smo sve što je planirano. Dva puta dnevno smo trenirali, uporedo s nama i Željezničar. Ekipa se još uigrava, a najvažnije je da se niko nije povrijedio - kaže Crnogorac.

U međuvremenu je smanjen spisak igrača koji će započeti drugi dio sezone.  Nakon što je Alen Kurtalić otišao na pozajmicu u Zvijezdu iz Gradačca, njegovim stopama po svemu sudeći krenut će i Saša Maksimović i Andrej Todorović, mladi igrači ponikli u Slobodinoj nogometnoj školi.

Dres će privremeno promijeniti i Adnan Mujkić i Dino Hodžić, koji će na „kaljenje“ u Slaven iz Živinica.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.