25.4.2019. 8:30
0
Pobjedom nad Unitedom City stigao na korak do titule: Solskjaeru ostaje borba za četvrto mjesto, Guardiola skoncentrisan na utrku sa Liverpoolom
Nogometaši Manchester Cityja sinoć su u odgođenom derbiju 31. kola Premiershipa pobijedili Manchester United rezultatom 2:0 i preskočili Liverpool na prvom mjestu tri kola prije kraja sezone.

Moglo bi se reći da je City sinoć odigrao rutinski u ovom derbiju, a njihovi igrači dominirali su na Old Traffordu.

Ipak, United se prvo poluvrijeme uspio nekako braniti te je njihova mreža ostala netaknuta, da bi se sve promijenilo u drugom dijelu susreta.

Prvi gol pao je u 54. minuti kada je Bernardo Silva je dobio loptu, ušao u kazneni prostor i šutirao pored Victora Lindelöfa i pogodio za vodstvo od 1:0.

Za konačnih 2:0 odlučio je pogodak Sanee u 66. minuti. 

Građani su ovom pobjedom došli na korak do titule, sa bodom razlike u odnosu na drgoplasirani Liverpool. 

U nastavku Manchester City bi se trebao sastati još sa ekipama Burnleyja, Leicstera i Brightona, a u svim duelima zauzima ulogu favorita.


Reakcije trenera

Nakon derbija mogli smo čuti trenere obje momčadi. Iako su izgubili trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer izjavio je kako je trud bio prisutan kod igrača, ali ne dovoljn kao i to da je razlika u kvaliteti velika. 

"Postavili su standard. Teško je živjeti u Manchesteru s tim saznanjem. Na nama je da ih što prije stignemo i skinemo s trona. Ne možete reći da momci nisu trčali. Namjera i fokus su bili izraženi, samo moramo nastaviti raditi na tome. City je više želio pobjedu, bili su agresivniji u svom pristupu. Držali su loptu visoko cijelo vrijeme i bili je gladni osvajanja nazad što prije. Jako su nas kvalitetno zatvorili. David De Gea je imao nekoliko fantastičnih odbrana. Međutim, to je svakodnevica za njega i njegove standarde. Ovako teške trenutke moramo proživljavati zajedno", zaključio je Solskjaer.

"Još smo u igri za to četvrto mjesto. Znamo da moramo biti bolji i očekujemo dobar nastup protiv Chelseaja za vikend", istakao je Ole Gunnar Solskjaer.

Tri kola prije kraja prvenstva Manchester United je šesti na tabeli. Imaju Crveni đavoli osvojena 64 boda, tri manje od Chelseaja koji je na poziciji koja vodi u Ligu prvaka.

Međusobni duel ovi timovi igraju u nedjelju, a do kraja sezone United igra još na gostovanju kod Huddersfielda, te na Old Traffordu čekaju Cardiff.

S druge strane Pep Guardiola više je govorio o protivniku u borbi za titulu, odnosno kako obje ekipe sjajnim igrama zaslužuju titulu, ali samo jedna može biti prvak. 

"U normalnim okolnostima bi posebno slavili pobjedu, ali u ovakvoj situaciji moramo biti mirni. Rekao sam igračima da ne čitaju novine i ne gledaju televiziju nego da se odmore i naspavaju jer nas čeka težak posao kod Burnleyja. Znamo koliko će nam biti teško na tom gostovanju. Važno je ostati miran jer još nismo prvaci. Ostalo je odigrati tri utakmice. Nevjerovatno je koliko bodova imamo i mi i Liverpool na kraju sezone. Rekao sam igračima prije meča da nam je najvažnija pobjeda pa makar i primili gol. Hvala i navijačima na podršci u protekle dvije utakmice", rekao je Guardiola.




(Lejla Trle)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.