19.5.2019. 17:57
0
ZAMM mC osvojio Ligu prvaka u amaterskom futsalu
Ekipa ZAMM mC osvojila je titulu Lige prvaka u amaterskom futsalu – UEFS XXIX Champions league porazivši u Sarajevu jučer u finalu prošlogodišnje pobjednike Torpedo Mami iz Moskve rezultatom 3:2.

Na ovom nimalo lakom zadatku pred publikom u Sarajevu bh. futsaleri startali su pobjedom protiv Balak Panthersa (FRA), uslijedio poraz od Spartak Moscowe, te kao drugoplasirana ekipa grupne faze u polufinalu ostvaruju pobjedu nad VPS Novabrik iz Češke.

Utakmice Lige prvaka na kojoj je uz Puget Futsal (FRA) učestvovalo šest ekipa u organizacji Amaterske futsal asocijacije (AFA) – članice UEFS-a, krovne europske futsal amaterske organizacije, odigrane su od 14. do 18. maja u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Inače, reprezentacija Bosne i Hercegovne učestvovala je na Eurospkom prvenstvu u Španiji 2018. godine kada je osvojila 5. mjesto.

Za ZAMM mC u Ligi prvaka nastupili su: Milenko Ristivojević, Ibrahim Hršumović, Jasmin Hodžić, Mirza Selimović, Emir Omerhodzić, Nijaz Mulahmetović (C), Edis Mršo, Edin Mujezinović, Emir Sipović, Anel Smajić, Adnan Hidžić i Faris Smajić, saopćeno je iz AFA-e.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.