6.11.2019. 19:04
1
Ovo su napadači na Kološinca i Ozila: Nakon što ih je Kolašinac osramotio, razbojnici priznali krivicu
Naoružani razbojnici presreli su Seada Kolašinca i Mesuta Ozila krajem jula i pokušali im oteti skupocjene satove, no umjesto pljačke dočekali su otpor reprezentativca BiH, koji je bio spreman uključiti se u fizički obračun sa napadačima.

Snimci Kolašinca koji je branio sebe i svog saigrača obišli su svijet i Kolašinac je postao heroj borbe protiv nasilja, a nakon duge istrage, pljačkaši su konačno otkriveni.

Prvo je tridesetogodišnji Ashley Smith priznao da je učestvovao u pljački istakavši da su cilj bili satovi dva fudbalera Arsenala, jer je njih najlakše oteti i preprodati. Danas je svoj zločin priznao i četiri godine mlađi Jordan Northover, pa bi stoga u skorijem periodu trebale biti poznate kazne za ovaj dvojac.

Policiji je ova istraga bila vrlo bitna, jer su postojale špekulacije da pozadina napada na Kolašinca i Ozila nije bila materijalne prirode, odnosno da cilj naoružanih i maskiranih pljačkaša nisu bili nužno satovi i drugi vrijedni predmeti, već sami fudbaleri Arsenala.

Čini se da to ipak nije bio slučaj, prenosi S1.


(Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.