16.10.2021. 19:42
0
Plavi nanijeli drugi poraz Tuzla Cityju
Željezničar je u utakmici 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Tuzla City na Grbavici rezultatom 2:1. Ovo je bio drugi poraz u sezoni za ekipu iz Simin Hana.

Plavi su imali dobru šansu u četvrtoj minuti kada je Fejzić odbranio šut Crnčevića, a samo minutu poslije Vrhovac je bio najviši u skoku nakon centaršuta Boje iz kornera i pogodio je za vodstvo Plavih.

Nije bilo velikih prilika u nastavku, a u 23. minuti poništen je pogodak Tuzla Cityja. Šutirao je Mehanović u 28. minuti, a lopta se odbila od Vrhovca i završila u korneru. Isti fudbaler pokušao je i iz voleja minuti poslije, no bilo je do neprecizno.

Mišić je u velikoj šansi promašio cijelu loptu u 31. minuti. U trenucima kada su gosti napdali, domaći su postigli još jedan pogodak. Nakon velike gužve u šesnaestercu Tuzla City, Juričić je dodao do Zdunića, koji je pogodio za 2:0, što je bio konačan rezultat prvog dijela.

Džafić je šutirao u 51. minuti, a Bender je dobro intervenisao. Isti igrač pokušao je i dvije minute poslije, no ovaj put udrac glavom završio je pored gola. Džafić je u 65. minuti postigao lijep pogodak za 20-ak metara za 2:1 i vratio goste u igru.

Fejzić je bio siguran nakon udarca Mekića. Golman ekipe iz Simin Hana odbranio je udarac Gasala u 78. minuti i Plavi su tada dobili samo korner. Vrhovac je loše reagovao pred golom Plavih, a bila je to velika šansa. Do posljednjeg sudijskog zvižduka nije bilo promjene rezultata.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.