25.6.2023. 23:06
3
Hadžibegić: Uvrijedila me izjava Durića, igrači me nisu izdali. Već smo sahranili Džeku, momak je prije 15 dana igrao finale Lige prvaka
Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić reagovao je na izjavu člana Izvršnog odbora N/FSBiH Irfana Durića koji je rekao da su svi bili protiv njega, čak i igrači.

Uvrijedila me izjava Irfana Durića da Hadžibegić nije imao podršku, pa čak ni igrača. Ne osjećam se da me izdao igrač. Izjava me uvrijedila. Ja sam gospodski izašao poslije utakmice i rekao ja sam krivac. Mogu potvrditi podršku od igrača - rekao je u nekoliko navrata Hadžibegić za emisiju Hayat TV-a.

Hadžibegić je naveo i kako je osjetio da nema podršku svih članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. Istakao je da reprezentacija ima kvalitet.

- Kad sam vidio kakva je situacija ja sam sjeo sa predsjednikom i donijeli smo zajedničku odluku da se raziđemo. Nije otkaz. Dogovorili smo se. Shvatili smo da se napravila situacija bez razloga. 

Ne može se obezbijediti neki rezultat. Reprezentacija treba još da nauči, da stekne iskustvo. Prihvatio sam velikog srca da se raziđemo, mada se nadam da ćemo biti na Evropskom prvenstvu. Sve će se rješavati u posljednjim kolima.

Reprezentacija ima kvalitet da ode na Evropsko prvenstvo. Navijam za njega ko god da bude. Nemam ljutnju prema bilo kome - naveo je Hadžibegić.

Govorio je i o kritikama na račun kapitena Edina Džeke.

- Već smo sahranili Džeku. Momak je prije 15 dana igrao finale Lige prvaka. Momak ima 37 godina. Ibrahimovića su na silu otjerali sa 41 godinu. Ako drugima valja što nama ne valja. Htio sam sa Bilbijom – rekao je Hadžibegić u emisiji Hayat TV-a.

Podsjetimo, Hadžibegić je napustio klupu "Zmajeva" nakon poraza od Luksemburga (0:2) u Zenici u 4. kolu kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Hadžibegićev drugi mandat na klupi BiH završio je nakon svega četiri utakmice. "Zmajevi" su pobijedili Island (3:0) i izgubili od Slovačke (0:2), Portugala (0:3) i Luksemburga (0:2).


(Admir O.)

 
3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.