6.7.2023. 16:15
0
Transfer karijere: Džekin saigrač stigao u Real Madrid
FOTO: Printscreen/Twitter
Madridski Real kompletirao je transfer turskog dragulja Arde Gülera iz Fenerbahcea.

Güleru je tek 18 godina, a već je zaludio nogometnu Europu. Za Real je potpisao ugovor do ljeta 2029. godine i madridskom će se klubu pridružiti odmah, a ne 2024. godine kako su neki najavljivali, prenosi N1.

Turski tinejdžer protekle je sezone u dresu Fenerbahcea u 35 utakmica upisao šest golova i sedam asistencija, a već ima i četiri nastupa za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje. S Fenerom je ove sezone osvojio Turski kup u čijem je finalu bio proglašen za igrača utakmice.

Ponikao je u Genclerbirligiju iz kojeg se 2019. godine pridružio Fenerbahceu za koji je debitirao u ljeto 2021., sa samo 16 godina. Lokalni mediji odavna su ga prozvali “turskim Messijem”.

Güler je u ugovoru navodno imao otkupnu klauzulu od 17.5 miliona eura, a Real bi isto tako navodno trebao platiti 20 miliona eura uz dodatne bonuse koji se mogu popeti i do deset miliona eura.


(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.