1.8.2023. 10:45
0
Bayern spreman za najveći transfer u svojoj historiji, evo detalja
FOTO: AFP
Iako je nedavno, nakon odlaska Huga Llorisa, promoviran u kapitena Tottenhama, za Harryja Kanea to nije ništa promijenilo po pitanju njegove želje. A ona je jasna - napustiti Spurse i prijeći u Bayern.

Kane je ustrajan u svojoj namjeri, već je nekoliko puta odbio Tottenhamov prijedlog za potpis novog ugovora (aktualni mu vrijedi do 30. juna 2024.) i dao je do znanja čelnicima kluba da želi otići. Ne bilo gdje, on pošto-poto inzistira na transferu u Bayern gdje bi u idućih nekoliko godina trebao biti udarni napadač i boriti se za sve trofeje, uključujući i onaj u Ligi prvaka, prenosi N1.

Bavarci ne žele čekati iduće ljeto kada bi ga mogli dovesti bez plaćanja odštete, oni ga žele u svoje redove dovesti do kraja ovog prijelaznog roka, ali pritom ne misle platili, barem ne zasad, onoliko koliko traži Tottenhamov predsjednik Daniel Levy koji je poznat kao jedan od najtvrđih pregovarača u svijetu nogometa.

No, čini se da je i u tom smjeru napravljen važan korak unaprijed. Kako javlja Sky Sports, ovog ponedjeljka su predsjednik Bayernovog Izvršnog odbora Jan-Christian Dreesen i tehnički direktor Marco Neppe doputovali u London gdje su odradili sastanak s čelnicima Spursa.

Bayern se pomirio s činjenicom da će za dovođenje Kanea u ovom prijelaznom roku morati srušiti klupski rekord odnosno iskrcati najveću odštetu u svojoj povijesti. Zasad je Lucas Hernandez igrač za kojeg je bavarski gigant platio najviše, 80 miliona eura je plaćeno Atletico Madridu za njegovo dovođenje.

Kane će koštati više, samo je pitanje koliko.

Nakon što se pojavila informacija o sastanku, The Athletic je objavio kako se raskorak između onog što Tottenham traži i Bayern nudi kreće oko cifre od 30-ak miliona eura. Nisu precizirali detalje, pa ako se možemo malo poigrati s brojkama, a uzimajući u obzir spremnost Bavaraca da sruše rekord kluba, onda bi se tu moglo raditi o tome da oni nude 85-90, a Spursi traže 115-120 miliona eura.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.