9.8.2023. 15:34
0
Huligani dobili advokata: “Možda sam advokat dijelova kriminalne organizacije”
FOTO: ekathimerini.com
Svih 94 uhapšenih huligana koje je grčka policija privela jučer nakon navijačkih nereda uoči utakmice 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama izvedeni su pred tužitelja.

Ispred suda na kojem traje saslušanje hrvatskih huligana pojavio se i advokat piše index.hr.

“Ja sam advokat možda dijelova kriminalne organizacije. Zovem se Alexis Kougias te ne znam ništa. Vjerujte mi, ne znam ništa. Zato, čekajte, molim vas, čekajte”, prenosi HRT, koji dodaje da je novinarka potom upitala: “Možete li objasniti proceduru, što sada možemo očekivati?

Na to se nadovezao njezin kolega novinar: “Je li istina da oni sada ne moraju tri dana ništa govoriti jer ne plaćaju odvjetnike ili trebaju vremena za odgovore?” Kougias je odgovorio: “Molim vas, mi imamo pravdu. Imamo demokraciju. Siguran sam da je u ovom trenutku sve savršeno. Ne znam što se dogodilo u policijskoj stanici.”

Danas je pravo opsadno stanje u Ateni. Brojne snage sigurnosti su na ulicama, svi su u strahu od novih nereda zbog večerašnje utakmice Panathinaikosa i Marseillea.

Navijači spomenutog grčkog kluba su u prijateljskim odnosima s Bad Blue Boysima, a francuski navijači podržavaju AEK, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.