3.9.2023. 17:24
0
Premiership: Liverpool lako izašao na kraj sa Aston Villom, pobjeda Crystal Palacea
U prva dva nedjeljna meča četvrtog kola Premier lige slavili su domaći timovi, Liverpool protiv Aston Ville, a Crystal Palace u duelu sa Wolverhamptonom.

Liverpul je poslije startnog remija u Premier ligi na gostovanju Chelseaju vezao tri pobjede. Prethodne dijve izabranici Jurgena Kloppa ostvarili su uz desetoricu na terenu, ovoga puta nisu imali takve muke.

Tačnije, u pobjedi protiv Aston Ville od 2:0 nisu imali nikakvih muka. Apsolutna dominacija u posjedu lopte donijela je i bolje prilike, na kraju i golove domaćem timu na “Anfieldu“.

Gledaoci se još nisu ni smjestili, a Liverpool je vodio, u trećem minutu Alexander-Arnold je izveo korner u svom stilu, a Dominik Szoboszlai je šutirao, lopta se od stative odbila u gol Martineza – 1:0.

U 22. minutu prednost Liverpoola je duplirana, najprije je Nunez pogodio stativu, lopta se odbila u polje Ville, pogodila Casha koji nije stigao da se izmakne i odsjela je u njegovoj mrežu – 2:0.

Početkom drugog poluvremena viđen je nevjerovatan promašaj Nuneza. U 48. minutu Salah je umakao odbrani gostiju, fantastčno centrirao preko odbrane Ville, a na drugoj stativi usamljeni Nunez je sa dva metra nekako uspeo da ne ubaci loptu u mrežu.

Ipak, iskupio se Urugvajac sedam minuta kasnije, kad je uzvratio asistenciju Salahu, a Egipćanin je bio izuzetno precizan – 3:0.

Crystal Palace je odlično ušao u sezonu, ostvario je i drugu pobjedu, osvojio sedmi bod u četiri kola. Londonski tim je slavio trijumf protiv Wolverhamptona – 3:2.

U prvom poluvremenu mreže su ostale netaknute, iako je bilo šansi na obje strane. Ipak, u nastavku Palace je poveo, Mitchell je sjajno uposlio Edouarda koji je u 56. minutu savladao golmana gostiju.

Uzvratili su Wolvesi preko Hwanga u 65. minutu, ali je to samo ražestilo domaćina, koji je odigrao sjajno u finišu. Golom Ezea u 78. minutu Palace je ponovo poveo, a kad je šest minuta kasnije drugi put pogodio Edouard riješeno je i pitanje pobjednika.

Doduše, u šestom minutu nadoknade Kunja je unio koliko-toliko neizvjesnosti, ali nije bilo vremena za izjednačenje.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.