1.10.2023. 20:35
0
Hajduk na prepunom Poljudu ponovo savladao Dinamo
FOTO: HNK Hajduk Split
Nogometaši Hajduka upisali su pobjedu protiv najvećeg rivala Dinama, pred 34.000 navijača na Poljudu u susretu 10. kola HNL-a, pobijedili su s minimalnih 1-0 (0-0).

Junak susreta bio je Emir Sahiti, strijelac jedinog pogotka u 59. minuti. Drugo kolo u nizu Sahiti je donio Splićanima tri boda, u prošlom kolu je zabio za 1-0 protiv Lokomotive. Hajduk je drugi put ove sezone u HNL-u pobijedio Dinamo, ranije je slavio u Zagrebu 2-1 te mu se opet odlijepio na ljestvici.

Uz utakmicu više Hajduk ima pet bodova više od Dinama. Između njih na ljestvici je drugoplasirana Rijeka koja ima dva boda manje od Splićana.

Jedini pogodak na meču je postignut u 59. minuti i to na najjednostavniji mogući način. Golman Hajduka Lučić je ispucao loptu, Trajkovski je glavom proslijedio za Sahitija, a ovaj je pobjegao obrani Dinama i vrlo spretno poslao loptu u mrežu za 1-0.

Logično je nakon toga travnjakom na Poljudu zagospodario Dinamo, a Sergej Jakirović tada je u igru uveo i povratnika Arijana Ademija, dok je nešto kasnije ušao još jedan napadač, Kulenović.

No, Splićani su relativno lako odbili sve napade suparnika koji nisu bili žestoki.

Ranije tokom nedjelje nogometaši Rijeke ostvarili su novu prvenstvenu pobjedu, u 10. kolu Rijeka je na gostovanju u Zagrebu svladala Rudeš 2-1 (1-0). Za tri boda su najzaslužniji bili strijelci Niko Janković u 12. i Franjo Ivanović u 79. minuti. Jedini pogodak za Rudeš dao je Fran Topić u 90. minuti. Rudeš je i dalje uvjerljivo posljednja momčad na ljestvici, ima devet poraza i samo jedan remi, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.