11.10.2023. 16:04
0
Wayne Rooney nije dugo čekao novi posao, zvanično ima novi klub
FOTO: Twitter
Legendarni engleski reprezentativac brzo je pronašao novi klub nakon napuštanja američkog DC Uniteda

Legendarni engleski reprezentativac Wayne Rooney brzo je pronašao novi klub nakon napuštanja američkog DC Uniteda.

Rooney je sporazumno raskinuo saradnju sa MLS ekipom nakon što nije uspio izboriti doigravanje za naslov prvaka, a već su tada započele špekulacije o njegovoj novoj destinaciji.

Ona je sada i potvrđena, a bit će to Birmingham City, koji se takmiči u engleskom Championshipu i trenutno je na pozicijama koje vode u doigravanje za plasman u Premiership naredne sezone.

Birmingham je posljednji put u elitnom rangu igrao još u sezoni 2010/2011, a navijači se nadaju da će Rooney uspjeti da vrati klub u elitu. Ranije je Rooney solidno vodio Derby County, gdje se suočavao sa nevjerovatnim finansijskim problemima, a ostaje da se vidi koliko može u Birminghamu koji finansijski stoji neuporedivo bolje nego Derby iz tog perioda, navodi Oslobođenje.

(Mubina Lj.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.