12.10.2023. 14:12
0
Juventusov veznjak kojem prijeti suspenzija priznao: Da, kladio sam se, i to na fudbal
FOTO: epa
Otežavajuća okolnost za veznog igrača torinskog tima je upravo ispunjena, i mogla bi stvoriti velike probleme Juventusu

Veznjak Juventusa Nicolo Fagioli nalazi se pod istragom torinskog tužilaštva zbog učešća u ilegalnom klađenju, javili su jučer italijanski mediji.

Torinsko tužilaštvo otvorilo je istragu o nelegalnom lancu kladionica i došlo je do mladog veziste Juventusa. Jučerašnje vijesti bile su nejasne, jer samo klađenje sportistima nije zabranjeno. Ilegalno klađenje u kladionicama koje nisu zakonom regulisane i operišu mimo njega jeste kao i svim drugim građanima, s tim da je sportistima zabranjeno i klađenje na sport kojim se bave, u konkretnom slučaju fudbal.

Kako piše Corrierre della Serra u današnjem izdanju, Fagioli je priznao da se između ostalog kladio i na fudbalske utakmice, što stvara mogućnost da mu bude izrečena suspenzija od čak tri godine. a to bi mu itekako ugrozilo karijeru.

Prije njega, veznjak Juventusa Paul Pogba je dva puta pozitivno testiran na testosteron te je i on pred suspenzijom na period od dvije do četiri godine zbog koje bi mogao završiti karijeru, prenosi Oslobođenje.

(Mubina Lj.)

 




























































































 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.