18.10.2023. 14:13
0
Šokantna ispovijest Italijana: Zbog dugova su rekli da će mi slomiti noge
FOTO: Getty Images
Nogometaš Juventusa Nicolo Fagioli suočava se s teškim razdobljem u svom životu i karijeri.

Nicolo Fagioli priznao je skandal s klađenjem te dobio žestoku kaznu. Dobio je sedam mjeseci suspenzije i veliki talenat od 22 godine danas ne smije igrati nogomet. Mediji sada objavljuju detalje njegovog priznanja koje je poprilično šokantno, prenosi N1.

“Najgore razdoblje bilo je između marta i aprila 2023. Na utakmici Sassuolo – Juventus napravio sam tehničku pogrešku i bio sam zamijenjen. Kad sam otišao, plakao sam zbog dugova, a ne zbog zamjene. U septembru 2022. dugovao sam 250.000 eura, a onda je poraslo na 2,7 miliona”, priznao je sudu tokom ročišta.

“Želim istaknuti da mi je namjera otplatiti sve kredite koje sam digao od svojih prijatelja koji nisu znali prave razloge zbog kojih sam posudio novac. Tražio sam zajam da platim kockarske dugove i tako sam odlučio tražiti novac od nekih prijatelja, od kojih sam tražio 40 hiljada eura, rekavši da mi trebaju za sat i da mi je majka blokirala račune.”

‘Za vrat’ su mu sjeli i kamatari...

“Noćima nisam spavao. Što je vrijeme više prolazilo, dug me više proganjao. Novac koji sam morao vratiti stalno se povećavao. Utjerivači dugova su mi rekli da će mi slomiti noge. Kladio sam se na nogometne utakmice i tenis. Počeo sam u ljeto 2021. Nisam se pitao jesu li te stranice legalne ili ne. Bilo je zabavno. Od januara 2022. sam bio pod stresom zbog nagomilanih dugova.”

“Prvo se kladite jer imate puno slobodnog vremena. Ujutro trenirate i onda se kladite da ubijete dosadu. Sandro Tonali mi je predložio da igram na ilegalnoj stranici. Vidio sam ga kako igra i pitao ga što radi. Rekao mi je da mogu i ja jer nema ni traga klađenju. I natjerao me da se registrujem na toj stranici. Prvo smo igrali na tenis, a onda na nogomet”, prenijeli su talijanski mediji šokantno svjedočanstvo mladog Talijana.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.