31.10.2023. 18:00
0
Kevin De Bruyne napušta Manchester City?
Belgijski veznjak je stekao status legende u mančesterskom klubu, ali čini se da je došlo vrijeme za rastanak

Veznjak Manchester Cityja Kevin De Bruyne mogao bi nakon devet godina, na ljeto 2024. godine, napustiti klub, te proširiti ogromnu evropsku koloniju u Saudijskoj Arabiji.

Al-Nassr za koji igra Cristiano Ronaldo spreman je platiti 50 miliona eura za dovođenje belgijske zvijezde, a i on bi trebao dobiti platu mnogo veću od 24 miliona eura godišnje, koliko trenutno zarađuje u Cityju sa bonusima.

De Bruyne je navodno otvoren za odlazak iz kluba u kojem je postao legenda, a vjeruje se da u Cityju smatraju da je on najbolje što je mogao odigrati već odigrao, te da su povrede koje ga usporavaju veliki problem sa kojim se klub u budućnosti ne želi nositi.

Zasad nije izvjesno da li bi City dovodio zamjenu, a neki izvori tvrde da bi De Bruyneov odlazak jednostavno značio davanje njegove uloge nekome od postojećih klupskih zvijezda, prenosi Oslobođenje.

(Mubina Lj.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.