11.11.2023. 19:21
0
Arsenal iskoristio kiks Tottenhama i preuzeo lidersku poziciju
FOTO: arsenal/x
Wolverhampton Wanderersi pobijedili su Tottenham 2:1 u dramatičnoj utakmici na otvaranju 12. kola Premier lige, nakon čega su u popodnevnom terminu odigrane još tri utakmice.

Arsenal i Manchester United pobijedili su Burnley odnosno Luton, dok je Everton bio bolji od Crystal Palacea.

Arsenal je na domaćem terenu savladao Burnley 3:1. Strijelci londonskog sastava bili su Leandro Trossard u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, William Saliba u 57. te Oleksandr Zinchenko u 74. minuti. Josh Brownhill pogodio je u 54. minuti, a gosti su od 83. minute imali igrača više jer je Arsenalov Fabio Vieira dobio direktan crveni karton nakon što je visoko podignutim stopalom udario suparnika u koljeno. Inače, Vieira je u 59. minuti ušao u igru.

Arsenal je preskočio Tottenham i sada se sastav trenera Mikela Artete nalazi na drugom mjestu s 27 bodova, koliko ima i Manchester City uz utakmicu manje. Burnley je i dalje u teškoj poziciji. Doživio je deseti poraz u sezoni te je i dalje u zoni ispadanja s četiri boda iz 12 utakmica, piše SC.

Manchester United upisao je drugu uzastopnu pobjedu u engleskom prvenstvu. Pogodak Victora Lindelofa iz 59. minute bio je dovoljan za slavlje nad Lutonom na Old Traffordu. United je šesti s 21 bodom, dok je Luton 17. sa šest bodova.

Everton je u gostima nadigrao Crystal Palace rezultatom 3:2. Pogotke za Everton postigli su Vitali Mikolenko u prvoj minuti te Abdoulaye Doucoure Idrissa Gueye u 49. te 86. minuti. Strijelci domaćeg sastava bili su Eberechi Eze u petoj i Odsonne Edouard u 73. minuti.

Crystal Palace drži 12. poziciju s 15 bodova, a Everton je 14. s jednim bodom manje. U večernjem subotnjem terminu, od 18:30, igraju Bournemouth i Newcastle.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.