3.12.2023. 21:06
0
Bez pobjednika u duelu Bayer Leverkusena i Borussije Dortmund
Danas su na rasporedu bile tri utakmice 13. kola njemačke Bundeslige, a u centru pažnje je bio duel Bayer Leverkusena i Borussije Dortmund.

Utakmicu su bolje otvorili gosti i već u petoj minuti, nakon lijepe akcije, pogotkom Ryersona dolaze do vodstva.

Domaći su, očekivano, odmah krenuli po izjednačenje i imali su kontrolu nad igrom u narednih 15-ak minuta, ali tu kontrolu nisu uspjeli kapitalizovati. Uslijedio je potom period mirnije igre, igralo se uglavnom na sredini terena gdje su vezni redovi obje ekipe vodili veliku borbu za prevlast. Gosti su tek par puta napravili ozbiljniji prodor do šesnaesterca domaćih.

Domaći su čak u finišu prvog poluvremena postigli i pogodak, kada je Frimpong asistirao Florianu Wirtzu koji trese mrežu gostiju, ali je isti poništen zbog ofsajda u začetku akcije. Sa prednoću Borussije otišlo se na pauzu.

Drugo poluvrijeme se nastavilo otprilike u istom ritmu kako je završeno i prvo. Domaći su imali veći posjed lopte, uglavnom se igralo na polovici koja je pripadala gostima, ali oni su se vrlo dobro i organizovano branili.

U jednom od rijetkih izleta gostujućih igrača prema golu domaće ekipe, u 73. minuti, Adeyemi je pao u šesnaestercu, gosti su žestoko protestovali i tražili penal, ali glavni arbitar Daniel Siebert se nije oglasio.

Inicijativa domaćih se isplatila u 80. minuti. Boniface je završio dobru akciju i na asistenciju Schicka postigao pogodak za izjednačenje.

Pokušavali su domaći i da dođu do tri boda do kraja utakmice, imali su nekoliko dobrih prilika, ali je posljednju priliku, koja je mogla donijeti pobjedu gostima, imao Fullkrug u nadoknadi vremena, ali nije uspio pogoditi mrežu domaćih. Utakmica je završena bez pobjednika, rezultatom 1:1.

U narednom kolu Bayer Leverkusen će putovati na teško gostovanje Stuttgartu, a ništa lakši zadatak ne očekuje ni Borussiju Dortmund koja će ugostiti Leipzig.

Ranije danas, u terminu od 15:30, Freiburg je kao gost savladao Mainz rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Gregoritsch u 70. minuti utakmice.

U terminu od 19:30 igra se duel između Augsburga i Eintracht Frankfurta, a rezultat je 2:1.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.