7.12.2023. 9:17
0
Anel Ahmedhodžić odbio nositi kapitensku traku u duginim bojama
FOTO: Instagram
Ekipa Sheffield Uniteda sinoć je na svom terenu sa 2:0 poražena od Liverpoola, a jedan od najlošijih igrača u domaćoj ekipi, barem prema engleskim medijima, bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Anel Ahmedhodžić.

Imao je Ahmedhodžić čast da upravo sinoć protiv Liverpoola bude kapiten po prvi put u ovom klubu, ali utakmicu će pamtiti po porazu.

Virgil van Dijk je doveo u vodstvo Liverpool u 37. minuti, a dosta kontroverzi veže se za ovaj pogodak.

Naime, štoper Liverpoola je udario Ahmedhodžića prije nego što je postigao gol, ali to sudijama nije bilo dovoljno za prekršaj.

Pobjedu domaće ekipe ovjerio je Szoboszlai golom u 94. minuti, ali praktično je sve već bilo riješeno jer su gosti izgledali dosta bolje na terenu.

Mnogima je pažnju privuklo to što je reprezentativac Bosne i Hercegovine odbio da nosi kapitensku traku u duginim bojama.

Naime, u izostanu prvog kapitena ekipe Johna Egana, čast da protiv Liverpoola bude kapiten dobio je upravo Ahmedhodžić.

On je, za razliku od svog kolege iz Liverpoola, odbio da nosi kapitensku traku u duginim bojama, a to je izazvalo različite reakcije u Engleskoj.


Dok jedni smtraju da ima pravo izbora, drugi ipak misle da je pogriješio i da te stvari ne treba da bira on nego klub.

Kako prenose mediji iz engleske, razlog zbog kojeg je odbio da nosi kapitensku traku u duginim bojama jest taj što je musliman.

(Aldin B.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.