12.12.2023. 8:45
0
Prvenstvo Turske prekinuto nakon užasnog napada na sudiju: Oglasio se i Erdogan lično
Prvenstvo Turske u fudbalu prekinuto je na neodređeno vrijeme poslije sinoćnjeg napada na sudiju Halila Umuta Melera od strane predsjednika Ankaragucua Faruka Koce i grupe navijača.

Nakon što je Koca šakom u lice udario Melera i oborio ga ne zemlju, tridesetsedmogodišnji turski sudija je primio još nekoliko udaraca nogom dok je ležao na zemlji. On se trenutno nalazi u bolnici na liječenju.

Policija je preduzela korake, uhapsila nekoliko osoba, među kojima je i Faruk Koca, predsjednik Ankaragucua. Hitno je održan sastanak Saveza na kojem je dogovoren prekid prvenstva na neodrođeno, a udruženje sudija je pozvalo svoje članove da iskoriste svoje pravo da se povuku iz takmičenja.

Oglasio se i predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji je kratko prokomentarisao dešavanja na utakmici.

- Osuđujem napad na sudiju fudbalske utakmice i nikada nećemo dopustiti da se nasilje umiješa u turski sport, poručio je Erdogan.

Podsjećamo, utakmica Ankaragucu - Rizespor završena je 1:1, a po samom završetku predsjednik domaćeg tima, Faruk Koca, praćen sa nekoliko navijača, pretpostavlja se, je ušao u teren i nokautirao Halila Umuta Melera.

(Ajdin B.)







0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.