12.12.2023. 12:27
0
Predsjednik FIFA-e osudio napad na sudiju: Nema mjesta nasilju u fudbalu
Turski sud je naredio hapšenje Faruka Koce, predsjednika turskog nogometnog prvoligaša Ankaragucua, koji je po završetku dvoboja turske lige između njegovog kluba i gostujućeg Rizespora (1:1) udario šakom u lice glavnog sudiju utakmice Halila Umuta Melera.

Potom je 37-godišnji sudija pao na travnjak i primio još nekoliko udaraca, najvjerojatnije od domaćih navijača koji su također utrčali na teren. Meler se potom uspio pridići i uz policijsku pratnju doći do svlačionice.

Zbog ovog je incidenta takmičenje u turskom nogometnom prvenstvu prekinuto na neodređeno vrijeme.

Turski ministar pravosuđa Yilmaz Tunc je izjavio da su Koca i još dvije osobe uhapšene, zbog “ozlijeđivanja službene osobe”, nakon što je tužitelj uzeo njihove izjave. Još trojica osumnjičenika se nalaze pod sudskim nadzorom.

Turski nogometni savez je najavio da će Ankaragucu, njen predsjednik, klupski dužnosnici i svi koji su umiješani u napad na sudiju “biti najoštrije kažnjeni”.


Osudi ovog napada pridružio se i predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino koji je izjavio da je ono što se dogodilo nakon utakmice “potpuno neprihvatljivo i nedopustivo za naš sport i društvo”.

“Bez sudija nema ni nogometa”, dodao je Infantino.

Incident je oštro osudio i turski predsjednik.

“Osuđujem napad na suca nogometne utakmice i nikada nećemo dopustiti da se nasilje umiješa u turski sport”, poručio je Recep Erdogan.

(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.