22.12.2023. 20:55
0
Manchester City klupski prvak svijeta
FOTO: screenshot/instagram
Manchester City je prvi put u historiji osvojio Svjetsklo klupsko prvenstvo.

Prvak Evrope je u finalu FIFA takmičenja u saudijskoj Džedi savladao brazilski Fluminense rezultatom 4:0.

City je poveo u 40. sekundi. Alvarez je postigao najbrži gol u historiji svjetskih klupskih prvenstava.

Engleski predstavnik je u 27. minuti uduplao vodstvo. Loptu je u svoju mrežu pospremio Nino nakon ubačaja Fodena s lijeve strane.

U drugom poluvremenu tim Pepa Guardiole još dva puta je tresao mrežu Fluminensea. U 72. minuti se u strijelce upisao Foden, a u 88. minuti Alvarez je postigao svoj drugi gol na meču za konačan ishod.

Pep Guardiola postao je prvi trener koji je osvojio četiri titule prvaka svijeta. Pored Cityja, španski stručnjak ovaj trofej osvajao je s Barcelonom i Bayernom.

U utakmici za treće mjesto Al Ahly je savladao Urawu rezultatom 4:2.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.