26.12.2023. 20:26
0
Liverpool pobjedom izbio na prvu poziciju
Liverpool je stigao do nove pobjede u engleskom Premiershipu, nakon dva uzastopna remija u derbijima na domaćem terenu. Po bod su odnijeli Manchester United i Arsenal, a iako Liverpool ni danas nije briljirao, osvojio je tri boda u gostima kod Burnleya.

Počelo je za goste kao iz snova. U šestoj minuti je Darwin Nunez iskoristio dodavanje sa lijeve strane i sjajnim udarcem pogodio mrežu domaćih, a obradovao je njegov gol i njegove saigrače, jer urugvajskom napadaču ne ide previše dobro ove sezone. Omogućilo je to Liverpoolu lakši nastavak utakmice, a ekipa Jurgena Kloppa imala je potpunu kontrolu i stvorila je još nekoliko šansi.

U 57. minuti Elliottu je poništen gol, ali Liverpool je bez većih problema priveo meč kraju, a u 90. minuti je završio posao pogotkom Dioga Jote za konačnih 2:0. Time je preskočio Arsenal na vrhu tabele barem privremeno. Liverpool sada ima 42 boda, dva više od londonskog sastava, koji svoj naredni meč igra prekosutra na domaćem terenu protiv West Hama.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.