25.2.2024. 19:08
0
Liverpool pobjedio Chelsea u finalu Liga kupa: Prvi ovosezonski trofej za pulene Jurgena Kloppa
U Londonu na kultnom Wembleyu večeras smo gledali borbu za prvi ovosezonski trofej u klupskom fudbalu na Ostrvu. Odigrano je finale Liga kupa između Liverpoola i Chelseaja.

Gledali smo veoma borbenu na momente i nervoznu utkamicu sa dosta oštrih prekršaja, oba tima su žarko željela doći do trofeja, a na kraju je utakmica otišla u produžetke gdje je okončana trijumfom Liverpoola 1:0.

Prvu veliku priliku bilježimo u devetoj minuti za Redse. Diaz je bio u odličnoj prilici, no golman Petrović fenomenalnom intervencijom spašava Chelsea.

U 14. minuti nova šansa za Liverpool, ponovo u prilici Luis Diaz, ostalo je 0:0. Chelsea prijeti preko Palmera u 20. minuti, golman Kelleher zaustavlja njegov udarac.

U 33. minuti Chelsea stiže do gola, međutim nakon pregledavanja VAR-a poništen je pogodak Sterlinga, ostalo je 0:0 što je i bio rezultat prvog poluvremena u kojem je Liverpool imao još jednu šansu u 40. minuti preko Gakpa.

Borba za trofej donijela je veliku borbu u prvom poluvremenu, nekoliko oštrih startova i jedan brutalan koji je svakako trebao da se sankcioniše crvenim kartonom, ali se Moises Caicedo izvukao. Ryan Gravenberch je bio njegova žrtva, a Nizozemac je nakon 25 minuta morao na nosilima da napusti teren londonskog stadiona. Jurgen Klopp je morao umjesto njega uvesti Joea Gomeza.

U nastavku susreta prva prilika za Chelsea u kojoj se našao Enzo Fernandez, igrala se 52. minuta, međutim neprecizno je šutirao iz dobre pozicije. Liveprool uzvraća šest minuta kasnije preko Elliotta, ali golman Petrović je ponovo izašao kao pobjednik i junak Chelseaja.

VAR je u 63. minuti na sceni, ponovo je poništio pogodak, ovaj put fudbalerima Liverpoola. Van Dijk je postigao gol, ali prethodno je Gakpo bio u ofsajd poziciji, ostalo je 0:0.

U 76. minuti Gallagher je sjajno primio loptu i šutirao iz prve, lopta pogađa stativu, tako da su Redso imali dosta sreće u ovoj situaciji.

Do kraja regularnog toka utakmice izdvojili smo još dva pokušaja Gallaghera, kao i priliku za Liverpool u kojoj se našao Endo, no završeno je 0:0 i otišlo se u produžetke.

U prvom produžetku najbolju šansu je imao Liverpool u 99. minuti preko Elliotta, no veznjak tima sa Anfielda je slabo šutirao iz dobre pozicije.

U drugom produžetku ipak pogodak. U 118. minuti Van Dijk pogađa za 1:0 na asistenciju Tsimikasa i Liverpoolu donosi prvi trofej u ovoj sezoni.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.