29.12.2023. 20:46
0
Kratka i jasna poruka: Oglasio se i Edin Džeko nakon skandala u Saudijskoj Arabiji
Istanbulski derbi u finalu Superkupa Turske koji su večeras u Saudijskoj Arabiji trebali igrati Fenerbahče i Galatasaray odgođen je.

U zajedničkom saopćenju navedeno je da je derbi odložen zbog "organizacijskih problema", a mediji su tokom dana pisali da su ekipe odbile igrati u Rijadu, jer im nije dozvoljeno da na teren izađu u majicama sa likom Mustafe Kemala Ataturka.

Uz to, istanbulski klubovi su imali u planu da na utakmici obilježe i stogodišnjicu osnivanja Republike banerima sa likom Kemala Ataturka koga smatraju ocem moderne države i dodatnim banerom na kome je trebalo da bude ispisana poruka, Ataturkov citat: "Mir u kući, mir u svijetu".

Nakon konačne odluke da se veliko finale neće igrati, oglasio se i Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije BiH i Fenerbahčea.

Dijamant je na društvenim mrežama objavio zajedničko saopćenje Fener, Galate i Fudbalskog saveza Turske, te je dodao pet zastava Turske, te dva srca u bojama svog kluba - žuto i plavo. Kratka i jasna poruka kapitena Zmajeva.



(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.