30.12.2023. 16:19
0
Chelsea jedva izvukao pobjedu protiv Lutona: Vodili 3:0, ali ih na kraju spašavo srbijanski golman
Chelsea je kod Lutona imao vodstvo do 3:0, a na kraju je tim Mauricija Pochettina jedva izvukao pobjedu. Za to mogu biti zahvalni promašajima domaćih, odnosno golmanu Đorđu Petroviću.

Dominirali su Plavci u prvom poluvremenu. Palmer ih je doveo u prednost od 1:0 u 12. minuti, da bi potom ovaj fudbaler u 37. minuti upisao asistenciju iz koje Madueke postiže gol za 2:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a kada je Cole Palmer u 70. minuti pogodio za 3:0, činilo se kao da je sve ovom meču riješeno.

Međutim, dopustio je tim sa Stamford Bridgea da se Luton potpuno vrati u utakmicu. Domaćem timu je za to trebalo samo pet minuta.

Đorđe Petrović je branio sve i svašta, ali ni mladi Srbin nije mogao ništa u 80. minuti kada Ross Barkley postiže gol za 1:3.

Šest minuta kasnije Luton stiže do drugog gola. Adebayo je smanjio na 3:2, pa je krenuo pravi haos na Kenilworth Roadu.

Luton je svim silama krenuo naprijed. Redali su se napadi pred golom Petrovića, ali na kraju je tim iz Londona uspio sačuvati tri boda.

Chelseaju je ovo drugi uzastopni trijumf, ali će s 28 osvojenih bodova zadržati 10. mjesto na tabeli. Luton je 18. s 15 bodova.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.