8.1.2024. 16:24
0
Ništa od Barcelone: Željezničar ide na pripreme na drugo mjesto, je li saradnja sa Saudijcima definitivno okončana?
FK Željezničar u decembru je formalno ozvaničio saradnju sa Future Falcons između kluba i razvojnog programa Fudbalskog saveza Saudijske Arabije (SAFF).

Kroz tu saradnju u klub je došao fudbaler Abdulmalik Al-Jaber, a potom i trener Abdulahkeem Al-Tuwaijri. Međutim, Al-Tuwaijri je prije nekoliko dana napustio klupu Željezničara.

Klub sa Grbavice tada je saopštio:

U proteklom periodu, klub je uložio napore u izgradnju partnerskih odnosa sa razvojnim programom Fudbalskog Saveza Saudijske Arabije Future Falcons što je rezultiralo određenom podrškom za naš Klub. Nažalost, rezultati tih napora nisu u potpunosti ispunili očekivanja u dijelu koji se odnosi na podršku koja je bila neophodna za poboljšanje rostera.Upravni odbor prepoznaje važnost situacije u kojoj se klub nalazi i uvjeravamo vas da smo svjesni očekivanja i da radimo sve što je u našoj moći kako bismo prevazišli trenutne izazove.

Iako iz Željezničara nisu precizirali da li odlazak trenera Abdulhakeema Al-Tuwairija znači i kraj saradnje sa Saudijcima, znakovita je i promjena plana priprema. Iz Željezničara su u decembru najavili odlazak u Barcelonu, dok je sada pomoćni trener ekipe Luca Guerra potvrdio u razgovoru za N1 da će Željezničar obaviti glavni dio priprema u Međugorju.

Željezničar će sa pripremama za proljetni dio sezone krenuti u srijedu. Za sada još uvijek nije poznato ko će sjesti na užarenu trenersku stolicu velikana sa Grbavice.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.