9.1.2024. 19:22
0
Rožman: Nismo više plijen, postali smo lovci. Nadam se da smo gladni lovci po pitanju da lovimo ekipe koje su ispred nas
Simon Rožman, trener Sarajeva, na startu zimskim priprema govorio je za klupski You Tube kanal.

- Skenirali smo situaciju, puno se toga događalo u četiri mjeseca. Bilo je dosta dobrih stvari, ali ima jako puno posla. Analizirali smo sve što je napravljeno. Imamo sve planove do kraja sezone šta i na koji način želimo - rekao je Rožman.

- Naglasio bih da nismo više plijen, nego da smo postali lovci. Nadam se da smo gladni lovci po pitanju da lovimo ekipe koje su ispred nas. Od sebe očekujem najviše što mogu, isto očekujem od saradnika i igrača. Ispred nas je puno posla, radujemo se, nadam se da u sljedećih mjesec na pripremama, a onda i u nastavku takmičenja možemo pružiti ono što od nas očekuju navijači - dodao je Slovenac.

Ranije je sportski direktor Sarajeva saopćio da neki igrači sasvim sigurno idu na posudbu. Radi se o Samiru Zeljkoviću, Enedinu Mulaliću i Muharemu Traki, a ista sudbina čeka i Besima Šerbečića, Ivana Jelića Baltu i Marija Vrančića.

Na prozivci je predstavljen plan aktivnosti za naredni period, a treneru Rožmanu odazvali su se sljedeći igrači: Dejan Iliev, Lovre Rogić, Faris Mehić, Sanin Mušija, Amar Beganović, Slaviša Radović, Elvir Duraković, Tarik Kapetanović, Miomir Đuričković, Marin Aničić, Vinko Soldo, Nidal Čelik, Muhamed Buljubašić, Edin Julardžija, Marko Matanović, Anes Krdžalić, Mirza Mustafić, Nemanja Anđušić, Eldar Mehmedović, Bakir Nurković, Muamer Hamzić, Hamza Ljukovac, Renan Oliveira, Adalberto Penaranda, Hamza Čataković, Almedin Ziljkić, Ajdin Hasić i Francis Kyeremeh

Sarajevo će jedan dio priprema odraditi u svojoj bazi u Butmiru, a potom slijedi odlazak u toplije krajeve - prvo u Međugorje, a potom u Umag.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.