19.1.2024. 14:15
0
VAR stiže u Bosnu i Hercegovine: Bira se model tehnologije koji će biti korišten
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić istakao je za “Jabuka.tv” da se razmatra koji će se od dva modela VAR tehnologije koristiti.

Prema najavama od naredne sezone će VAR biti u upotrebi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

“Kako je najavio predsjednik Zeljković, od iduće sezone biće uvedena VAR tehnologija. Ostalo je odrediti koji će model za apliciranje VAR tehnologije biti korišten, fiksni ili mobilni. To znači da treba utvrditi kako se može primjeniti najkvalitetnija tehnička podrška u ovom projektu”, naveo je Džemidžić i dodao:

“To se prije svega odnosi na mogućnost instalacije i prenos podataka putem postojećh instalacija na premijerligaškim stadionima u BiH, ili će za ovu namjenu biti korištena mobilna vozila s opremom koja će dati podršku u korištenju VAR tehnologije na stadionima klubova koji nastupaju u Premijer ligi BiH”.

Podsjetimo da je VAR tehnologija do sada korištena na stadionu Zrinjskog zbog utakmica u Ligi konferencija.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.