27.1.2024. 22:56
0
Preminuo jedan od najuspješnijih predsjednika u historiji FK Sloboda
FOTO: fk sloboda
Fudbalski klub "Sloboda" saopštio je večeras da je u petak navečer u Tuzli preminuo Adem Tucaković, jedan od najuspješnijih predsjednika u novijoj historiji tuzlanskog kluba.

Tucaković je rođen 1940. godine, bio je jedan od ekonomskih lidera Tuzle i regiona, a tokom bogate poslovne karijere radio je u gigantima SODASO, Dita i HAK.

U prvim godinama nakon rata, Tuce je zajedno sa Antom Raosom i Fahrudinom Avdičevićem činio upravljačku snagu Slobode. U tim godinama FK Sloboda je bila jedan od ključnih aktera domaćeg fudbala.

FK Sloboda je izrazila saučešće porodici i prijateljima Adema Tucakovića.

- Crveno-crna porodica nikada neće zaboraviti našeg velikog predsjednika, poručili su iz FK Sloboda. 


FK Sloboda
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.